Templates by BIGtheme NET


Home 15 Norrköping 15 SMHI har utfärdat en klass 2 varning

SMHI har utfärdat en klass 2 varning

FOTO: JOCKE LIND / ARKIVBILD

FOTO: JOCKE LIND / ARKIVBILD

Stormen Svea sveper in från väst en klass 2 varning utfärdad

SMHI har utfärdat en klass 2-varning för främst sydvästra delen av Sverige samt Öland och Gotland. Man varnar för kraftiga stormbyar mestadels i nordvästra Götaland. Klass 2-varningen om stormen Svea utökas nu till att gälla även Östergötland. I Västra Götaland väntas vindar med byar upp till 27 meter per sekund under fredagen. I övriga Sydsverige är en klass 1-varning utfärdad

Trafikverket har på grund av SMHI:s klass 2-varning beslutat att ställa in fredagens tågtrafik på sträckorna Linköping – Kalmar och Linköping – Västervik. På de sträckor där det finns risk att träd faller över spåren ställs trafiken in helt under tiden som stormen väntas pågå. De banor som är trädsäkrade kommer att trafikeras. Kustpilen ersätts av bussar på de berörda sträckorna.

Kan innebära stora skador

En klass 2-varning innebär en väderutveckling som kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas att följa upp ny information på Internet, radio eller TV.

FOTO: JOCKE LIND

 

HJÄLP OSS!
Vill du donera en slant till oss? Hjälp oss hålla sidan i liv och fortsatta nyheter med bilder och videos. Att ta del av våra nyheter är helt GRATIS men du kan ändå hjälpa oss med de viktigaste utgifterna för att fortsätta göra detta möjligt.


Donera med ett sms. Skriv något av följande.

donera 25
donera 50
donera 100
donera 250

Till nummer 72550
-----------------------------------
Eller swisha valfri summa till 0725-066526
TACK för ditt stöd!