Templates by BIGtheme NET


Home 15 Östergötland 15 Motala 15 MOTALA: Larm om pågående misshandel var falsklarm.

MOTALA: Larm om pågående misshandel var falsklarm.

FOTO: JOCKE LIND / ARKIVBILD

FOTO: JOCKE LIND / ARKIVBILD

22.32 Polisen larmades till en bostadsadress på Lustigkullevägen där en kvinna ska ha blivit misshandlad av en man. Även ambulans beordrades till platsen.

Polisen kom till adressen och fick då bryta sig in i lägenheten. Inne i bostaden greps en man misstänkt för misshandel. Mannen fick beläggas med handfängsel vid gripandet.

Den drabbade kvinnan ska inte ha behövt åka ambulans från platsen. Både mannen och kvinnan ska förhöras vidare i ärendet under kvällen och natten.

23.56 Ärendet har tagit en mycket annorlunda vändning. När larmet inkom uppgav anmälaren att en man sparkade mot en gravid kvinna i bostaden. Anmälaren uppgav att kvinnan låg på golvet. Därefter bröts samtalet.

Ärendet fick högsta prioritet då polisen antog att kvinnan var i stor fara. Polispatrullen som bröt sig in i lägenheten hade svårt att göra sig förstådda med paret då de inte talade svenska. Stämningen i bostaden var upprörd. Mannen försökte också att gömma sig för poliserna.

Då förhör genomfördes på polisstationen i Motala stod det klart att det hela rörde sig om ett falsklarm.

Den person som larmat om den pågående misshandeln tycks ha ljugit för polisen. Ingen person ska ha blivit misshandlad i bostaden.

Polisen ser mycket allvarligt på händelsen då man utsatt familjen för en mycket obehaglig upplevelse helt i onödan.

En anmälan om falsklarm har upprättats i ärendet. Händelsen ska utredas vidare.

Polisen har på alla sätt försökt att lugna och förklara för familjen varför de blev föremål för polisens intresse.

 

 

HJÄLP OSS!
Vill du donera en slant till oss? Hjälp oss hålla sidan i liv och fortsatta nyheter med bilder och videos. Att ta del av våra nyheter är helt GRATIS men du kan ändå hjälpa oss med de viktigaste utgifterna för att fortsätta göra detta möjligt.


Donera med ett sms. Skriv något av följande.

donera 25
donera 50
donera 100
donera 250

Till nummer 72550
-----------------------------------
Eller swisha valfri summa till 0725-066526
TACK för ditt stöd!